Dec. 17, 2016

Biti ovdje i sada

Živimo li svaki trenutak vlastitog života ovdje i sada olakšati ćemo si put. Reći ćete kao da je to lakp... Možda jest, ali samo u teoriji. Istina jest da je teorija možda lakša i drugačija od same prakse. Ali ako ne probate, kako ćete znati što je teorija a što praksa. Kada živimo u prošlosti, privlačimo si depresivno stanje. Kada živimo u budućnosti, privlačimo si nervozu i anksioznost. Zato je najmudrije živjeti ovdje i sada sa onime što imamo i što znamo. Uhvatite taj trenutak, sada i ovdje i budite sretni u tom trenutku.

Osmijeh čini čuda, a i vraća samopouzdanje. Ovo je teorija. 

Nije uvijek sve pjesma u životu i nisu nam uvijek podijeljene dobre karte, ali mi smo ti koji igramo svoj život ovdje i sada, sa onime što imamo na raspolaganju, nastojeći to izvesti na najbolji mogući način. A kada to učinite sa kartama koje nisu uvijek najbolje, osjetiti ćete kako si podižete samopouzdanje i vlastitu vrijednost. Život je akcija. Može biti, ako želite i radost i sloboda ali je naravno i odgovornost. 

Zamislite da imate samo jedan jedini par cipela za cijeli život. Recimo dobili ste ih na dar, kao i život. Da, u njima ćete morati hodati u svim godišnjim dobima; po kiši, po snjegu, po suncu. Imate izbor: da ih u nekom trenutku skinete kada vam je vruće ili da ih obučete kada vam je hladno. Ako živite ovdje i sada, znati ćete kada i kako postupiti sa njima.

One mogu biti i savršene plesne cipelice ako iskoristite vrjeme i mjesto. Jer one su vaše, kao i vaš život, vaše iskustvo, vaša mudrost i akcija. O Vama ovisi hoćete li svoj život sabotirati ili od njega napraviti biser. Međtim, upamtite, cipele možete i odbaciti, ali život ne. Osim ako smatrate da ipak možete? Izbor je vaš Jedino vaš.

 

Autor teksta: Valentina Štefanić