Jan. 18, 2017

ZAŠTO BAŠ TAROT

Prema Jungu kada se slučajnost dogodi, to znači da je aktivirana arhetipska moć. Promatrano sa strane sve ovisi o pitanju ili o "disanju ". Tumačenje može sadržavati individualne, društvene i kozmičke elemente. 

Osobe koje se bave Kabalom ili pak Taoističkim tradicijama reći će vam da se Tarot ili Ji-ching može tumačiti tek ukoliko je osoba koja ga tumači upoznata sa višim razinama svijesti. Istina je da karta, heksagram ili broj ne griješe nikada. To je ipak spiritualna matematika. Može pogriješiti jedino osoba koja interpretira čitanje ili joj nešto u čitanju eventualno promakne.

Tarot je jedan savršeni stroj koji nam može pomoći da zorno sagledamo međuljudske odnose, karijere, zdravstvena stanja pitatelja, da odaberemo pravi orijentir na svojem životnom putu u danom trenutku. Vi koji ste imali kakav-takav susret sa tarotom, znadete da tarot govori u slikama, međutim čitač isčitava tarot unutarnjim i vanjskim očima.

Osobno izuzetno volim i cijenim tarot kao sredstvo i medij, te ljudima uvijek savjetujem da pitaju konkretno što ih zanima. Svako je pitanje dobro pitanje, pa makar se vama činilo nespretnim. Tarot majstor je osoba koja Vam svakako treba pomoći sročiti i sastaviti konkretno  pitanje, jer ga vi zapravo niti ne morate znati precizno izreći. Stoga ne strahujte da li je vaše pitanje dobro ili nije. Dobar tarot majstor mora imati dovoljno široko znanje, ne samo i iisključivo o spritualnoj matematici, već mora poznavati i elemente kulture određenih naroda, imati znanja o psihologiji, sociologiji, povijesti pa i književnosti i umjetnosti, dakle svim društvenim znanostima.   

U tarotu je iznimno facinantna činjenica da zapravo "vidimo" sve, pa čak i ono za što uopće nismo niti upitani. Vidimo ljubavi, mržnje, obiteljske odnose, požudu, strahove, nadanja,  vanjske utjecaje i ono što se već jest i ono što će se tek doista dogoditi...

Međutim nikada ne dajemo direktan odgovor na nepostavljena pitanja, izuzev ukoliko ne postoji jassna potreba za upozorenjem na neku okolnost. Stoga iskoristite svoje vrijeme, odlučite se, javite se i konačno pitajte  sve ono što vas odavna muči, proganja, drži vas u neizvjesnosti i željeli bi konačno razriješiti.

Zanima li vas kako postupiti čak i ako nemate ili neznate formirulirati svoje pravo pitanje, pomoći će vam tumač. To je sastavni dio etičkog kodeksa kojega bi se trebao držati svaki tarot majstor.

Tarotom doista možete vidjeti tko ste i idete li u dobrom smjeru.

Sadrži velike i male arkane te kraljevske karte. Po datumu vašega rođenja može se putem tarota odrediti koji je vaš životni put, kakovoga bi trebali sljediti. Izračunom dobivate veliku arkanu tj. arhetip koji govori o vašoj osobnosti i životu, prije nego li vi o tome izgovorite i jednu jedinu riječ.

Jednom formirano pitanje vodi ka odgovoru. Odgovor otkrivamo postupno sa finijih dubina vaše svijesti. Treba vam samo netko da nas potakne na otvaranje vrata svjesnosti i prihvaćanja vaše šire percepcije.

Bit simbola je višeslojnost značenja i tumačenja. Tek onaj koji poznaje značenja simbola na različitim razimama svijesti, može te simbole u tom položaju pravilno interpretirati.

Ovaj predivan alat može, ukoliko to zaželite, postati i vaš suputnik. Pomoći će vam da premostite teške trenutke. Ono što trebate znati o Tarotu jest da vas on neće maziti ni tješiti.  On je surovo realan stoga pripremite se čuti istinu bez uljepšavanja. Ukoliko ga želite osobno naučiti i dalje proučavati i koristiti "samo za sebe" rado ću Vam omogučiti tečaj osnovnih znanja.  

Pravilno postavljeno pitanje očitava duh pitatelja, njegovu namjeru i akciju u vlastitom životu. Ukoliko dođete na konzultaciju sa košmarom u glavi. što se sa korisnicima u posljendje vrijeme događa sve češće, Tarot će i to stanje duha i tijeka misli zorno pokazati. Dakle ne dolazi se na tarot sa koncetracijom "stisnutih zubi " ili sa strahovima od nepoznatog. Čak niti sa pretpostavljenim očekivanim željenim odgovorima. Dođite mirni, jer u protivnom osoba kartomant ima pune ruke posla da uopće dovede u mirno stabilno stanje.

Praktičari T.M. znaju kako je zapravo jednostavno ostvariti ovakvo stanje i zadržati koncetraciju. Jer sve što se između čitača i pitača događa je podizanje energije na višu razinu da bi se postigao odgovor na postavljeno pitanje. Postoji samo jedna misao u tom trenutku - traženje odgovora. Tarot nas osvještava. Odgovori su precizni i jasni. Svjesnost je proizvod duha. Prihvaćanje istinitosti odgovora i sposobnost prihvaćanja osobne odgovornosti za odgovore na pitanja isključivo se dotiču pitatelja. Ukoliko ste spremni na istinu – slobodno se javite.

Konzultacije radim po narudžbi

Autor: Valentina  Štefanić