Feb. 25, 2017

TERAPIJA BOJAMA

Vježba za postizanja balansa i ravnoteže

Udobno se smjestite ili legnite sa opuštenom kralježnicom. Dišite prirodno. Kada umirite svoje disanje obratite pozornost na boju s kojom ćete se družiti. Možete udisati sve spektre ili odabrati onu boju čija vam iscjeljujuća svojstva najpotrebnija. Možete boju odabrati intuitivno.

Crvena – udišite crvenu ako želite pojačati vitalnost. Izdišite tirkiznu.
Narančasta – udišite narančastu ako želite radost. Izdišite plavu.
Žuta – udišite žutu ako želite povećati svoje intelektualne sposobnosti i želite biti objektivniji. Izdišite ljubičastu.
Zelena – udišite zelenu ako želite uspostaviti emotivnu ravnotežu.
Izdišite grimizno – ljubičastu.
Tirkizna – udišite tirkiznu ako želite ojačati imunitet. Izdišite crvenu.
Plava – udišite plavu ako se želite opustiti. Izdišite narančastu.
Ljubičasta – udišite ljubičastu kada želite osjetiti više samopouzdanja i bolje se povezati s osjećajem dostojanstava i ljepote.
Izdišite žutu.
Grimizno-ljubičasta – udišite ljubičastu ako se želite osloboditi opsesivnih slika i misli. Izdišite zelenu.

Kako upotrijebiti boje u svakodnevnom životu?

Ono što nam treba biti na umu kada želimo primijeniti iscjeljivanje bojama u svakodnevnom životu jest da priroda voli ravnotežu. Dakle jednostavno je. Princip komplementarnosti. Ako rabite jednu boju također rabite i njezin komplement.  

Terapija bojom u današnje vrijeme

Terapija bojom danas se primjenjuje u komplementarnoj medicini za iscjeljivanje duhovnih i mentalnih, emotivnih i fizičkih tegoba. Bitno je ponovno uspostaviti ravnotežu u tijelu a boja je jako dobro sredstvo za tu svrhu. Dobro se slaže sa ostalim načinima liječenja kao što su akupresura, akupunktura, biljni pripravci i svakako vizualizacija. Boje su doista radost našeg svijeta i nas samih stoga trebamo biti zahvalni takvom obilju.  

Zdravo tijelo i um zahtjeva ravnotežu, tako da ovo neće biti teško. Priroda voli bogatstvo ali i ravnotežu.