Apr. 24, 2017

Hvala ti Ogun ! Ogun de o !!

Za sve one koji ne znaju. Ogun je nebeski kovač jorubske nacije. U oriša filozofiji on je simbol našeg samoostvarenja. On je izvor inspiracije za samostalno rješavganje naših problema.         Sve što simbolizira Oguna je opipljivo i stvarno. On je kipar, umjetnik, prvi kovač, lovac koji uči druge loviti.   Ogun de o !!

Ogun je junak, civilizator, hrabar ratnik koji krči svoje životne puteve da bi došao do cilja. Ogun umornom daje snagu i inspiraciju, koja navodi ljude da postupaju i misle ovako: Uzmi život u svoje ruke, jer jedino na taj način postojim.  Imaš svoje vrijeme. Idi ! Samo od sebe se ništa neće riješiti !

Bez vatre nema života. Bez transformacije nema završetka, a ni novog početka. Ti si ta/taj koji stvara zidove i otvara vrata ili prozore. Nitko drugi. Moraš otkriti svoje potencijale i hrabro ih postaviti pred sebe i na zdrave noge. Budi vizionar ali ne zaboravi na svoj vlastiti cilj.

Budi svjestan/na da tvoj vrijedni alat može postati i beskoristan, a može te vinuti u nebeske visine. Ne skači u rijeku, ako ne znaš plivati  Nikakav svevišnji ili Bog neće spašavati tvoju neodgovornost !

Tvoj život je tvoja šuma, a ti u rukama imaš mač sa kojim ćeš si prokrčiti i raščistiti životne puteve i odstraniti sve nebitno, da bi se u svom životu dobro osjećali.

Ogun je taj koji otkriva sve ono što možemo raditi. On je taj koji nam daje mogućnost da prepoznamo pravo vrijeme. Osigurava mjesto urodu i pruža osjećaj zadovoljstva, jer on sve radi sa puno strasti i puno radosti.

A ima li što ljepše nego raditi u radosti ? Ako kreiramo u zadovoljstvu, nismo umorni, već ispunjeni, hrabri, zadovoljni i spremni za dalje.

Hvala ti Ogun što si prisutan u mojoj fantaziji, u mojoj mašti. Hvala što me činiš hrabrom. što si mi pomogao da odaberem pravo vrijeme. Hvala ti na tome što sam otkrila svoj ritam.

Biti uspješan, biti vidljiv kroz vlastiti rad (Zato ga nekada zovemo i ocem svih radnika) Nema prosperiteta bez rada i optimalnog korištenja svog vremena. Sa Ogunom je sve nekako lakše jer on prepoznaje pravo vrijeme za akciju i realizaciju. Zapravo Ogun je uvjek u akciji.

On zna u koje vrijeme treba zasaditi trešnju da bi bio dobar urod. Što ti je suho znanje bez akcije.  Ogun ne griješi i uvjek radi dobre volje. Dobrota i velikodušnost motivira. Ako ne koristimo svoje vrijeme učinkovito, ono nema nikakove vrijednosti. 

Zahvaljujem ti i tražim tvoju potpuru i dalje !

Aše Ogun !