Jan. 5, 2018

Živjeti ,kreirati ,stvarati ...

Umjetnost ma koja ona bila vraća nas izvoru.  Smiruje nas i daje okrjepu. Moglo bi se reći da nas umjetnost vraća  onom našem djetetu u nama. Toj neospornoj stvaralačkoj energiji koju svako  od nas. Našem miru i spokoju .

Moja iskustva  sa umjetnošću su  predivna. Umjetnost je ljubav. Tako je iskrena i topla. Zato je često  koristim i u terapeutske svrhe. Moj bubanj  sam sama napravila  i on ima službu iscjeljenja.

Što reći o zvuku? Zvuk ima iscjejujuću snagu. Poznato je da glazba blokira ljevu stranu mozga. I da se nakon slušanja  glazbe osjećamo smireno. I da možemo iscjeliti  nebrojeno puno bolesti  što i znanost dokazuje.

Dobri su razlozi da se bavite umjetnošću ili da sudjelujete  u kreiranju nečeg bilo čega. Jer djelite radost  koja je negdje u vama skrivena. Stoga zastanite na trenutak  i djelite ono što imate. Jer sve će vam se vratiti dvostruko.

Nemorate  biti književnici da pišete, netrebate biti slikari da slikate ,netrebate biti balerina da plešete.  Sve to vi imate u sebi. Znanost je dokazala kako boje, pokret, glazba, pisanje utječu na ljudske emocije i cjelo biće vraća u balans.

Proširit će  se percepcija.

Taj mir u sebi naprosto morate osjetiti. Otvorit će vam se novi projekti um će vam biti mirniji a iz vas će
isijavati radost  koju svakako treba djeliti. Ne treba vam veliki novac da bi bili zadovoljni  i da bi iz sebe
izbacili negativne misli i energiju koja  vas okružuje. Mnogi od vas će reći  nemam talenta! O  da imate  sviimamo neke talente  na koncu  nemorate niti imat važno je da usrećite sebe.

Upišite neku radionicu. Tečaj  i time uložite u sebe. Ulaganje u sebe daje najbolje benefite.
Reći će te  da nemate vremena.  Ali malo vremena za svoju dušu možete izdvojiti. Vi ste sebi najveći neprijatelji najveći prijatelji.


Vrijeme u životu  osobe igra važnu ulogu zato budite umjetnici svog života. Odaberite sreću kao životni stil. Otkrijte svoju ljubav prema umjetnosti  i dobit će te novu iskru života koja će vas regenerirati.

            

Život imitira umjetnost daleko više nego umjetnost imitira život.
Oscar Wilde

Ukoliko čuješ glas u sebi koji ti kaže da ne možeš slikati, onda
slikaj kako znaš i umiješ, jer taj glas će biti utišan.

Vincent Van Gogh