Apr. 28, 2018

NEUSPJEH NE POSTOJI !!!

Većina ljudi ne zna da je Michael Jordan bio izbačen iz košarkaške ekipe u srednjoj školi. Prošao je iskustvo odbijanja. Trener ga je poslao kući s izjavom da „ne zna igrati košarku“. Došavši kući, zatvorio se u sobu i plakao. Ipak nije dopustio da ga to odbijanje obeshrabri, odnosno da postane njegov konačni poraz. Jordan je u jednom razgovoru, kada je uspio, dao ovu izjavu: „Promašio sam više od 9.000 puta u svojoj karijeri, izgubio skoro 300 utakmica, 26 puta sam imao priliku za odlučujući koš – i promašio sam. Doživio sam neuspjeh za neuspjehom u životu i zato sam i uspio".

Kada shvatiš da je na tebi pravo i odgovornost, da samostalno biraš želiš li uspjeh ili neuspjeh, već si na pola puta .Kada počneš razmišljati svojom  ne tuđom glavom sve ostalo postaje nebittno a nespjeh pretvaraš u uspjeh, ne zato što tako treba biti nego zato što to ti želiš. Sami gradite svoj uspjeh i svoj neuspjeh. 

Ključne situacije koje nas mogu navesti i pogurati da drugačijim očima gledamo na sebe mogu biti: trauma, nezgoda u prometu, težak razvod braka, bolest iz koje izvučeš najbolje od sebe i shvatiš da možeš, gubitak stalnog zaposlenja...

Život nam često posloži neke priče iz kojih sami moramo pronaći izlaz, u startu ih doživljavamo kao neuspjeh ili točka. Nekada je dobro za nas da se saberemo i da vidimo što možemo, jer svi će nam u tom mometu prvo reći što ne možemo . 

Zapamtite, neke cikluse zatvarate da bi druge otvorili. Neuspjeh ne postoji. Uživajte, jer vi ste kratori svega.