May. 20, 2019

VAŽNOST SNOVA -NAŠI SNOVI NAŠ ŽIVOT

Snovi su vizije koje potječu od superiorne inteligencije te nam time pokazuju slijepe točke našega ega. Snovi potječu iz znanja šireg od našeg ega ili kvocijenta inteligencije. Govore nam ono što još ne znamo i šalju poruke kao anđeli ili kao dragi preci. Ironično je to pomalo kako nam san kazujete stvari koje mi još ne znamo, no zahvalimo im na tome.

Zahvalimo na svim informacijama koje dobivamo ma kakve one bile, jer kroz snove te informacije govore i upućuju nas na akciju. Zahvalimo toj inteligenciji jer ćemo je putem poruka iz snova osvijestiti i okrijepiti našu dušu a samim time osnažiti naš um.

Važnost snova 

Prema Jungu, duša je spona između svjesnog i nesvjesnog. Kako je to naprosto divno nesvjesno; stvara mirise, slike, osjećaje… neki sanjaju u bojama… Divno je to što nam je dato. Zapravo nam nudi rješenja ako želimo pratiti i opažati svoje snove. U snu možemo vidjeti sve što danju skrivamo iz ovog ili onog razloga. Psiha naprosto ima potrebu da se uključi u kreaciju našeg života preko snova i time nas usmjerava, obnavlja i povezuje sve odcijepljeno strahom i tko zna kakvim otporima i blokadama. Nekada će te sanjati stvari koje na izgled nemaju veze s vama ali imaju vjerujte. Može vam se desiti da sanjate o osobi koje više nema. To je vrlo važan san za vas i važna informacija.

Činjenica je da nas je strah svega što ne poznajemo. Opiremo se nekim svojim mračnim stranama. San funkcionira tako da nam govori o tom stanju ne stavlja ga pod tepih.

Uvijek san ima smisao uvijek. Nema sna bez smisla. Jer u nekim teškim (kriznim) situacijama čovjek, kako mi to kažemo, prolazi „stojećki „ razne životne situacije i ponekad ih potiskuje. Ako dugo potiskujete emociju ili neki nemili događaj odsanjat će te ga na možda „čudan „ način.

Možda će te vidjeti nekakvu zvijer ili će te prolaziti kroz tešku mutnu vodu ….

Možda će te sebe vidjeti kao blagu osobu koja daje blagoslov…

Ponavljam nema sna bez smisla – promislite dali ste osoba koja je pretjerano sklona nadziranju drugih i što se krije iza toga …

Surađujte sa svojim snovima

Dobit će te doista dobra i jasna rješenja jer san je ipak vaš a i akcija u stvarnom životu. Vaša psiha će se pobrinuti za to. Zanemariti san i reći da je to glupost je doista najveća glupost koju možete učiniti. Za početak zapisujte snove i pokušate se sjetiti svega.

Što više truda uložite u prisjećanje, to će te se više prisjetiti. Ako se i usred noći probudite ,zapišite ili se poslužite diktafonom. Ujutro će te si pomoći da lakše oživite san. Kad se probudite ne otvarajte odmah oči, dopustite da se sjetite u miru i onda polako. Sjetite se lica, prirode, emocije, odjeće, oružja.

Sjetite se je l’ vam u snu bilo toplo, hladno, sjetite se ishoda i kako ste došli do njega borbom ili igrom, govorenjem, seksualno ponašanje. Sve pokušajte zapisati ili barem koliko možete.

Daj te snu naslov. Recimo borba s tigrovima. Pogledajte taj naslov i promislite tko je u vašem životu tigar i zašto se borite. Nikad ne prihvaćajte „ne znam „ pronađite sebi mjesto, i saznajte zašto, jer ipak riječ je o vašoj poruci ili rješenju koje vam šalje vaš san a vi ga pretočite u akciju osvještavanjem.

Snovi koji se ponavljaju jer psiha traži balans

Da ne zaboravim reći … ima još nekih malo drugačijih snova, recimo… Snovi koji se ponavljaju. Postoje neki nedovršeni zadaci u našem životu koji iziskuju dovršenje, dok dovršeni zadaci ostaju tiho ovaj traži pozornost. Naravno da snovi koji se ponavljaju mogu najaviti određeno događanje u našem umu.

Najveći primjeri su strah od pada, automobil koji se kreće a vi ga ne možete zaustaviti, nespremnost za ispit, kašnjenje, golotinja, isključenost, nemogućnost odlaska ili ulaska, neke životinje koje nikada niste vidjeli i slično. Možete doživjeti mjesta na kojima nikada niste bili.