May. 13, 2020

KAKO SE NOSIMO SA POVREDAMA

MoŽda  je ovo malo čudan naslov al više sam nego sigurna da vam nije stran.Mnogi će se pronaći u ovom tekstu,pa se i zapitajte što si radite.

Svi smo mi nekada  dopustili povredu  ili pak povrijedili drugu osobu .Nažalost ono što nevidimo često jest dda zapravo povređivanjem drugog  činimo veliku štetu sebi. Mnogi od vas će reći ok ali zašto bi ja trpila/o  povredu zašto nebi vratila/o .

Pitam se dal ste uopće svjesni što radite ako doljevate" ulje na vatru" ?Teoretski svi znamo  da je to požar velikih razmjera . Ponekad se ulovite u želji za osvetom (jer vam je neko nanjeo povredu) kao piroman koji uživa u tom požaru. Da ima i takvih.

Duša dušu nikada neće povrijediti jer nemože al ego da.

Kada reagiramo na povredu reagiramo instiktivno  i ponekad  grubo. 

Fizika je davno dokazala  da  negativne emocije  imaju nisku frekvenciju a ljubav i sve pozitivne izrazito visoku. 

Tko se od nas želi osjećati loše ? Tko od nas sebi želi loše ? Nitko zdravog  razuma .

Teoretski  to je tako .Al teoriju treba sprovest  u vlastiti život .

Netko  ko vas povređuje čini to iz ega ne iz ljubavi . To što govori govori o njemu sem ako nije istina, pa i onda  ako i jeste zašto bi nas to trebalo vređti. Ako jeste  istina trebalo bi kod nas razvit kritičko razmišljanje . 

Ako nas osoba "mrači "ona sigurno nije svjesna  u kakvom se mraku nalazi. Nama ne preostaje ništa drugo  nego da preispitamo sami sebe i da zahvalimo  tom mraku kojeg nam je ta osoba poslala jer bez tog mraka ne bi prepoznali svijetlo.

Zapitajte se kakve veze ima to sa vama  ?

Dal je to vaše ? 

Zapitajte se zašto vam je to došlo ?

Zahvalite na tome i prihvatite  ono što ne možete promjeniti . Vaša svjest  je vaša odgovornost. Pošaljite ljubav  toj osobi  imaj te na umu da se svjetlo uvjek može upaliti  :)