Oct. 8, 2020

IZAZOVNA VREMENA

Izazovno vrijeme traži od nas nove i zdravorazumske odluke . Prilika je to da testiramo svoje  psihičke,emotivne granice. Da iskušamo svoje znanje talente ,da poradimo kako na sebi tako na međusobnim odnosima .

 Prilika je tada  da posložimo  svoje vlastite vrijednosti .Prilika je za promjenu starih nepotrebnih obrazaca  koje nikome i ničemu ne sluze .Čišćenje starog ,otpuštanje a samim time i za poneku inovaciju .

„MOŽDA NE  MOŽEŠ PROMJENITI VJETAR  ALI  MOŽEŠ  PRILAGODITI  JEDRA. J“

Možda  ranije život nije tražo od nas  toliko odgovornosti . Da se okrenemo sebi da svojim zdravim razumom poništimo i recikliramo strahove koji nas koče i nedaju napred ,nedaju novo bolje. Jednostavno prestaje  asistirati drugima  i počnemo  kreirati uz vlastiti zdrav razum svoje nove ideje svo noviji ,bolji smisao života .

  Izazovna  vrmena  traže  od nas i izazovne ali i zdravrorazumske odluke .

Čini se da nas  život tjera  da malko dublje pogledamo u sebe .Da iskusimo i testiramo svoje pshičke,  emotivne i duhovne  

Svi smo mi nekada zapeli u  vlastitom vremenu i prostoru . Možda smo imali osjećaj da nas vlastito vrijeme ili prostor  ne prepoznaje i ne prihvaća . Tada  kao da sve stane ...Pretvaramo se u prestrašenu osobu koja se boji krenuti  i  pokrenuti  bilo što novo . Duga stagnacija stvara stvara ljenost ,neaktivnost , a iz  toga proizlaze  strahovi i razna  depresivna stanja .

Reći će  netko nije svako vrijeme  za akciju .Slažem se al imajte na umu da je vaše .Ako ne kreirate ne dišete funkcionirate po sistemu automatskog  pilota  vaše vrijeme   odlazi u nepovrat .  Uvjek se nešto može ! Često  nas preduga stagnacija  odvede na  to da okrivljavamo druge  za svoje neuspjehe ,za to što nam sve stoji ,I što nemožemo naprijed .

Dal je tome tako ?

 Dali su doista  krivi roditelji ,COVID -19.  Tko to nama  stoji na putu a mi ga ne vidimo ? Možda baš mi sami J Dok mi tako osuđujemo  ljude ,vrijeme ,prijatelje ,rodbinu  naše samopouzdanje pada ,ego raste  dapače dominira i onda postajemo tužni depresivni jer naravno svi su nam drugi krivi. Dok mi tako prebacu jemo odgovornost  na druge ili na vrijeme naše vrijeme se više nikad  neće vratiti . Posto je sigurno  u svima nama  neki skriveni talent  neka davna želja  koja ne  traži previše a puno bi nam dala da izađe mo iz ove  nezdrave rutine i da si stvorimo unutarnju  disciplinu  jer će mo s njom stvoriti i unutarnju sreću koja  je temel j za dalje .

 

Svaka  kriza i svaka stagnacija traži da zastanemo na tren da vidimo što radimo krivo i da vidimo što možemo sa onim što ovdje isada imamo .Budimo  zahvalni na tome ,možda smo prebrzo  išli pa nismo prepoznali  kvalitete koje imamo .I upamtimo svaki dan  je novi izazov za novu kreaciju .

Zato ne tražite krivca u vremenu ili u ljudima  nego djelujte.