Jul. 17, 2020
Drevne tehnike pomoću zvuka iz različitih pozadina
 
U većini kultura, glazba je nastala od devocijskog pjevanja i molitvi.
 
1. Grci su štovali Apolona, boga glazbe, umjetnosti i iscjeljenja. Pitagorina škola filozofije otkrila je matematičke zakone stvaranja onoga što zovemo “glazba sfera” te je razvila terapiju zvukom kako bi se čovječanstvo dovelo u sklad s nebeskim sferama.
2. U kineskim vježbama tkanja svile, jedini zvuk tijela koji bi se trebao čuti jest udisanje i izdisanje.
3. Slično tome, polifone raznolikosti u mnogim sojevima zapadne klasične glazbe potječu od gregorijanaca i drugih napjeva koji su se izvodili u 9. stoljeću u ritualne religijske svrhe te radi iscjeljivanja.
 
Utjecaj zvuka na srce i um
 
Mistici i sveci od drevnih do modernih vremena pokazali su kako zvuk može upaliti više centre uma te obogatiti kvalitetu života. Zvuk ima jako snažan terapeutski učinak na ljudski um. Nije samo hrana za srce, već i za dušu jer uijeva iskru Božanskog u ljudskim bićima.
 
Yoga vjeruje da srce i drugi organi u tijelu vibriraju na posebnim zvučnim frekvencijama. Svaka čakra (energetski centri u tijelu) ima svoj odgovarajući slog. Zvuk koji rezonira sa sedam čakri tijela može tako energizirati i ponovno dovesti u sklad  tijelo.Stoga čakre  ne mogu biti "blokirane " one se sammo brže ili sporije vrte .Čakra je energetski kotač koji svojom vrtnjom proizvodi vibraciju ili zvuk . 
 
Mantre ili napjevi koji se koriste na Zapadu, ako se neprestano ponavljaju, pomažu umu da postigne osjećaj ravnoteže. Kombinacija zvukova u sanskrtskim mantrama stvara određene pozitivne vibracije i podižu um na višu razinu svjesnosti. Čiste sustav od negativnih energija i vibracija.
May. 13, 2020

MoŽda  je ovo malo čudan naslov al više sam nego sigurna da vam nije stran.Mnogi će se pronaći u ovom tekstu,pa se i zapitajte što si radite.

Svi smo mi nekada  dopustili povredu  ili pak povrijedili drugu osobu .Nažalost ono što nevidimo često jest dda zapravo povređivanjem drugog  činimo veliku štetu sebi. Mnogi od vas će reći ok ali zašto bi ja trpila/o  povredu zašto nebi vratila/o .

Pitam se dal ste uopće svjesni što radite ako doljevate" ulje na vatru" ?Teoretski svi znamo  da je to požar velikih razmjera . Ponekad se ulovite u želji za osvetom (jer vam je neko nanjeo povredu) kao piroman koji uživa u tom požaru. Da ima i takvih.

Duša dušu nikada neće povrijediti jer nemože al ego da.

Kada reagiramo na povredu reagiramo instiktivno  i ponekad  grubo. 

Fizika je davno dokazala  da  negativne emocije  imaju nisku frekvenciju a ljubav i sve pozitivne izrazito visoku. 

Tko se od nas želi osjećati loše ? Tko od nas sebi želi loše ? Nitko zdravog  razuma .

Teoretski  to je tako .Al teoriju treba sprovest  u vlastiti život .

Netko  ko vas povređuje čini to iz ega ne iz ljubavi . To što govori govori o njemu sem ako nije istina, pa i onda  ako i jeste zašto bi nas to trebalo vređti. Ako jeste  istina trebalo bi kod nas razvit kritičko razmišljanje . 

Ako nas osoba "mrači "ona sigurno nije svjesna  u kakvom se mraku nalazi. Nama ne preostaje ništa drugo  nego da preispitamo sami sebe i da zahvalimo  tom mraku kojeg nam je ta osoba poslala jer bez tog mraka ne bi prepoznali svijetlo.

Zapitajte se kakve veze ima to sa vama  ?

Dal je to vaše ? 

Zapitajte se zašto vam je to došlo ?

Zahvalite na tome i prihvatite  ono što ne možete promjeniti . Vaša svjest  je vaša odgovornost. Pošaljite ljubav  toj osobi  imaj te na umu da se svjetlo uvjek može upaliti  :)    

 

May. 13, 2020
 

Kakva got bila kriza ona nam pomaže da sa suočimo sa sobom i sa svojim najvećim strahovima. Poštujmo je, postoji razlog zašto je tu i zašto nam čini da su nam “putevi zamršeni” ili “koljena odsječena” ; da smo se “smrzli” i da ne možemo dalje.

Dakle zaroniti u sebe, stati na trenutak i vidjeti koji to strah kolo vodi u našem životu trenutno puno znači. Primjerice možda vjerujemo da ranjivost vodi odbacivanju, da uvijek moramo očekivati najgore, ili da nam je katastrofa tako i tako prijetila pa je čudno da nas zaobiđe.

Krize, strahovi  i zaranjanje

Ove strahove možemo riješiti jedino ako zaronimo u njih. Ova tema će doseći arhetipsku dimenziju i pomaže nam doznati više od odvažnosti oslobađanja straha.

U davna vremena skok u vodu smatrao se svjesnim krštenjem, zaranjanjem ega u vodu koji ga rastvara.

 

Ako postoji strah od padanja
jedina sigurnost je u hotimičnom skoku. ”
Carl Jung

Zaranjanje je simbol odvažnosti prihvaćanje smrti ega i paničnog držanja za strah i žudnju. Ponovo izroniti iz vode znači biti ponovno rođen, pročišćen, od vezanosti. U starom hinduističkom svetom spisu piše da more rastvara naše ime, odnosno naše isključivo poistovjećenje s egom.

Skok je metafora za balansiranje dvije suprotnosti strah od rizika i predaju. Uranjanje u vlastitu bol u nevolji i spremnost na potpuno opuštanje- bez potrebe za poticajem. Hrabro jer je dobrovoljno.

Stari narodi su imali obred skok u vodu s visoke litice sakrament .Redoslijed obreda je bio sljedeći : svećenik je pričao mitove o hrabrim junacima i o njihovim dostignućima. Tako je te junake postavio kao junačke pretke, kao pomoćne sile kao riječi ohrabrenja. Zatim se skakaču dala opojna trava da bi kako bi se ohrabrio na skok. Žene okolo njega su pljeskale i pjevale pjesme ohrabrenja. Mladić je tada skočio s litice i dok je letio kroz rak bljesnulo pred očima, kao da je taj trenutak posljednji. On od toga trenutka neće živjeti isti život.

Svaki običan čovjek današnjice sigurno je prolazio ili prolazi kroz određenu životnu krizu. Kako se nosimo sa njom ovisi o svjesnosti pojedinca. Ako smo voljni prihvatiti rizik skoka i rastvoriti svoj ego nestat će i naši strahovi. Jer iz vode se izlazi odvažnije smjelije i bistrije.

Sep. 22, 2019

Tarot – majstor je stručna osoba koja koristi kompleksni sistem simbola koji se nalaze na tarot kartama. Ova tehnika analize i predikcije uvriježena je već stoljećima. Nije da svatko u njih vjeruje, niti je svakome urođen dar da ih razumije, niti je svaka osoba sposobna tumačiti ih ispravno. Zato postoje stručne osobe, tarot majstori, koji su izučili znanje i znaju prenijeti svakome laiku jezik tog načina analize i predikcije situacija i događaja.

Da pojasnim, tarot nije nikakova magija,  niti je nadnaravni oblik vidovitosti. Tarot je složeno kompleksno znanje astrologije, numerologije, simbolike karata te opće kulture iz umjetnosti i poznavanje sinhroniciteta.

Vi, kao pitatelj u danom trenutku postavljate pitanje tarotu, a ne tarot majstoru. Tarot majstor isključivo i samo čita jezik simbola koji proizlazi iz karata koje su se na to pitanje pitatelja pred njim otvorile. Bilo bi dobro da postavite razgovjetno i konkretno što jasnije pitanje tarotu. Ukoliko to niste kadri, što radi nemira, što radi uzbuđenja ili ste u osobnom košmaru sa mislima oko tog pitanja, prepustite definiciju vašeg pitanja majstoru tarota. To možete učiniti sa potpunim povjerenjem, jer tarot majstor, jer on nema pravo na mišljenje već se vodi viđenjem simbola karata. Vi postavljate pitanje tarotu a ne tarot majstoru koji iznosi svoje mišljenje.

Tarot kartama kao alatom služe se tarot majstori kako bi zainteresiranima mogli davati odgovore na njihova pitanja o problematicii koja ih muči. Tumač tarota kroz jezik simbola vidi sve. Vidi vaše psihičko stanje, želje, motive, utjecaje trećih strana, griješite li u postupcima, da li je to pravo vrijeme za dostizanje cilja ili rješavanje situacija, može utvrditi i zdravstveno stanje pitatelja, ali isto tako može utvrditi da li je to uopće realno pitanje. Na koncu ima uvid i u to da li je pitatelj uopće kadar ostvariti svoju ambiciju ili riješiti svoj problem. Također može uvidjeti i prepoznati što je potrebno učiniti da se do tog rješenja ili cilja i dođe, te i kada je to moguće očekivati.

Tarot iziskuje veliku odgovornost, kako tarot majstora tako i pitatelja. Tarot majstor nema ni motiva ni potrebe izražavati svoja osobna stajališta o predmetu za koji se pitanje postavlja, već isključivo tumači i prenosi informacije pitatelju sa onih simbola na kartama koji su mu se na pitanje pitatelja iskazali. Sa druge strane samo je na pitatelju odluka što će sa primljenim informacijama učiniti.

Dolazite na svoju istinu, ne na tuđu.

Stoga savjetujem, svakome tko dolazi na tarot, da pokuša doći otvorenog uma, da ne gleda tarot kao magiju, kao čarobni štapić ili kao kristalnu kuglu. Pitatelj mora razumjeti da je tarot samo alat koji će pomoći tarot majstoru da dobije uvid u pravo stanje. Potom će vam tarot majstor kroz jezik simbola tarot karata moći pomoći da si rasvijetlite put kojim ćete doći do željenog cilja.

Očekivati od tarot majstora da vam kaže bilo što drugo od onoga što mu je u simbolima prikazano, nelogično je i neprihvatljivo. Na vaše pitanje svi odgovori vam se ne moraju nužno svidjeti.

Da bi što bolje iskoristili vlastito vrijeme napišite si pitanja, na koja bi željeli dobiti odgovore, tako će vam biti lakše. I dođite na kozultacije bez straha i predrasuda.  

                                                                                                                 

Jul. 19, 2019

     Sve više ljudi  u ovom brzom  svijetu i načinu života tragaju za ponovnim uspostavljanjem svog balansa. Povratak sebi je neizbježan.Kadkad čovjek  sebe ne vidi  i treba  mu stručno oko,druga duša koja će mu pomoć .  Kako pronaći pravi put.Kako se ne izgubiti ? Ko će nas usmjeriti ? Znam da moram radit na sebi a odkuda  da počnem ?

 

Danas sve više  ljudi traži  alternativni način  iscjeljivanja .  Obično se odlučujemo za neku  alternativnu tehniku  ili tretman zato jer nam je  prijatelj preporučio njegove dobrobiti ili pak terapeuta .  Sdruge strane ,savjetujem da pri odabiru uključite svoju intuiciju ali i zdrav razum.

Pitat će te se sigurno kako znam da je to „pravi“ izbor za  mene ? Osjetit će te !

Vaše je zdravlje  u vašim rukama  i to je prvenstveno vaša odgovornost . Stoga  zakažite  informativni savjetodavni sastanak .Postavljajte puno pitanja  jer  vaša odgovornost i vaš zdravi razum  će na koncu odabrat gdje i kod koga tražiti pomoć .Provjerite kvalifikacije  osobe kojoj povjeravate zdravlje i tražite iscjelitelja  da vam pojasni što sve vezano za vaš slučaj . Razvijte dobru komunikaciju  s isjeliteljem .Povjerenje  ima veliku ulogu  i u samom iscjeljivanju.

Dobar iscjelitelj  pažljivo će vas  saslušati i pogledati otvorenog srca . Dobar iscjelitelj ima vremena  da vam pomogne al ne protiv vaše  volje .Zato budite otvoreni .

Kada  završi savjetovanje  isjelitelj bi trebao zanati u čemu je zapravo vaš problem ,ma koliko vi bili u toj komunikaciji zbunjeni .Terapeut  vidi  i ono što vi niste rekli . Ako dozvolite  terapeutu da vam pomogne  on će   učiniti sve što može i zna i što je u skladu  sa energijama prirode . Jer razlika  između holističkog pristupa i klasičnog  lječenja  je ta što terapeut (holista ) ima cjelovit  pristup i uči vas kako da  se ponovno dovedete u sklad  i samim time  isjeljujete sebe. Za holistu  svaki  klijent je poseban  i jedinstven .Puno će te naučiti o sebi i o svojim mogućnostima za koje niste znali niti da postoje .